Browsing: Вести

Вести
Халои со непарен радиус

Понекогаш кружните халоа неможат да се објаснат со повикувајќи на „обични“ хексагонални призматични кристали. Овие се таканаречените „халои со непарен…

Астроучилница
Хало од 22°

Пред две недели на небото можевме да видиме светол круг околу Месечина и Сонцето. Тоа е атмосферски феномен зад кој…

1 3 4 5 6 7 132