Browsing: Вести

Вести
12375

За настанокот на Месечината Многу, многу, многу одамна во “пеколните” години на Сончевиот систем, кога владеел хаосот, Земјата е осамена…

Вести
Воведен курс по астрономија 2023

Со почеток од 14 март 2023 година, Скопско Астрономско Друштво го организира редовниот Воведен курс по астрономија. Придружете ни се, затоа што…

Вести
Нови пресметки од соларната спектрална анализа ја решаваат декадната контроверзија околу сончевиот хемиски состав

Новите калкулации околу интеракцијата на материјата и светлината во атмосферата на Сонцето го менуваат, или подобро кажано, го ажурираат нашето…

1 2 3 4 5 6 148