Browsing: телескоп

Вести Светот на ALMA ноќе
0

Панорамската слика – платото Чајнантор (Chajnantor), опфаќа поглед од околу 180° од север (левиот раб…

Вести Време е за Марс
0

Земјата го обиколува Сонцето за 365 денови (и неколку часа). На Марс му е потребно…

1 2 3 4