Browsing: телескоп

Вести Светот на ALMA ноќе

Панорамската слика – платото Чајнантор (Chajnantor), опфаќа поглед од околу 180° од север (левиот раб…

Вести Време е за Марс

Земјата го обиколува Сонцето за 365 денови (и неколку часа). На Марс му е потребно…