Browsing: Астроучилница

Вести
12375

За настанокот на Месечината Многу, многу, многу одамна во “пеколните” години на Сончевиот систем, кога владеел хаосот, Земјата е осамена…

Астроучилница
Хало од 22°

Пред две недели на небото можевме да видиме светол круг околу Месечина и Сонцето. Тоа е атмосферски феномен зад кој…

Вести
Либрации на Месечината

Месечевата револуција трае колку и Месечевата ротација (односно, еден круг на Месечината околу Земјата е заобиколувањето околу својата оска), а…

1 2 3 11