Browsing: Џуџести планети

Џуџести планети
Ерида

Ерида е телото кое по неговото откривање во 2005 година ги промени дефинициите за Сончевиот систем, додавајќи цела категорија на…

Џуџести планети
Макемаке

Макемаке е третата по големина џуџеста планета. Макемаке нема познати сателити, што ја прави уникатна помеѓу поголемите објекти од Кајперовиот…

1 2