Вести
Астрономите во Хаваи направија слики од Јупитер со висока резолуција користејќи ја техниката „среќно сликање“

Научниците секогаш се обидуваат да соберат нови информации за планетите, sвездите и другите небесни тела. Неодамна, астрономите ги направија некои…

НАЈНОВО ОД БЛОГОТ НА САД

Блог
Воведен курс по астрономија 2020

Со почеток од 17 март 2020 година, Скопско Астрономско Друштво го организира редовниот Воведен курс по астрономија 23-ти пат по ред. Придружете ни се,…

Блог
Соларографија

Пинхол фотографија е фотографија без леќи. Малечка дупка ја заменува леќата и светлината поминува низ неа формирајќи слика на камерата.…