Краток филм ги снима реакциите на граѓаните додека гледаат во Месечината низ телескоп

0

Режисерите Алекс Горош и Вајли Оверстрит го објавија краткиот филм за Месечината „A New View of the Moon“ (Нов поглед кон Месечината), во кој се гледаат реакциите на жителите на Лос Анџелес кои добиваат можност низ телескоп да погледнат кон небото.

Во текот на 18 месеци, режисерското дуо го поставува телескопот на повеќе локации низ градот, внимавајќи да не се фокусира на некое специфично соседство. И покрај тоа што во филмот се снимени луѓе од повеќе социјални слоеви, заедници и раси, како гледаат кон орбитирачкото астрономско тело, секој од нив има иста реакција – целосна стравопочит.

Погледнете го видеото:

Извор: Радио МОФ

Сподели.