Browsing: Вести

Вести
Броење ѕвездени дамки

Како преку една егзопланета откривме дека нашето Сонце е нормална ѕвезда Малите темни региони на Сонцето со векови им помагаат…

Вести
Колку далеку може да видиме?

Помина повеќе од една деценија откако го прочитав феноменалнот роман „Црвениот Марс“ од Ким Стенли Робинсон, но добро се сеќавам…

1 2 3 4 138