Browsing: Блог

Блог
Комета C 2014 Q2 Lovejoy

Некаде во средината на јануари кометата C 2014 Q2 Lovejoy беше најблиску до Земјата и со релативно голема сјајност, така…

Блог
Експедиција Герман

Веќе одамна планирав да отидам некаде на тромеѓето помеѓу Македонија, Србија и Бугарија. На едно од нашите теренски посети, Филип…

Блог
Среќни празници!

Скопско астрономско друштво ви посакува среќни празници и многу убави мигови во наредната 2015 година! И секако, темно и ѕвездено…

Блог
Метеор за паметење

Одамна не сме биле на метеорскиот рој Леониди, а времето не ветуваше дека и оваа година ќе одиме. Облаците беа…

1 6 7 8 9 10