Browsing: Блог

Блог
Соларографи(ја)

Соларографите работат на принцип на таканаречена камера опскура или пинхол камера. Се работи за темна комора која на едната страна…

Блог
Ја сликавме Андромеда + комета

Направивме фотографија од најблиската голема галаксија до нашата и најголемата по бројност на ѕвезди во нашата локална група – галаксијата…

Блог
Супер Месечина

На 10.08.2014 излеговме да ја сликаме Месечината во најблиската точка (перигеј) во однос на Земјата, односно на оддалеченост од 356.896…

Блог
Терен Рудине 28.06.2014

По речиси три месеци неодење на терен споивме успешно два викенда со одење на терен, што резултираше со две вечери…

Блог
Конечно пак на терен

По три месечен пост предизвикан во главно од лошо време, конечно ни се разведри и успеавме да истераме една прекрасна…

Блог
Фотографии од терен: Марс

Maрс – прва наша добра фотографија од Црвената планета. На која може да се забележат доста од препознатливите детали како…

1 8 9 10 11