Browsing: Блог

Блог
0
Транзит од друг агол

На 22-ри мај годинава заедно со Мартин Стојановски и со Александар Алексов имавме многу убави моменти при снимањето на транзитот…

Блог
0
Соларографи(ја)

Соларографите работат на принцип на таканаречена камера опскура или пинхол камера. Се работи за темна комора која на едната страна…

Блог
0
Ја сликавме Андромеда + комета

Направивме фотографија од најблиската голема галаксија до нашата и најголемата по бројност на ѕвезди во нашата локална група – галаксијата…

Блог
0
Супер Месечина

На 10.08.2014 излеговме да ја сликаме Месечината во најблиската точка (перигеј) во однос на Земјата, односно на оддалеченост од 356.896…

Блог
0
Терен Рудине 28.06.2014

По речиси три месеци неодење на терен споивме успешно два викенда со одење на терен, што резултираше со две вечери…

Блог
0
Конечно пак на терен

По три месечен пост предизвикан во главно од лошо време, конечно ни се разведри и успеавме да истераме една прекрасна…

Блог
0
Фотографии од терен: Марс

Maрс – прва наша добра фотографија од Црвената планета. На која може да се забележат доста од препознатливите детали како…

1 4 5 6 7