Browsing: месечина

Вести

Европа е заоблена коцка мраз што е делумно стопена. Всушност ако пробаме да ја протресеме…

Блог

На 10.08.2014 излеговме да ја сликаме Месечината во најблиската точка (перигеј) во однос на Земјата,…

Планети

Месечината е единствениот природен сателит на Земјата. Просечната оддалеченост од Земјата е 384.400 km, дијаметарот…

1 7 8 9 10