Фотографии од терен: М65 и М66

0

20140410_galaksii_teren

Галаксиите М65 (десно) и М66 (лево) во соѕвездието Лав. Тие се 2, од 3-те галаксии вклучувајќи го и NGC 3268 кои го сочинуваат Триото галаксии во Лав кои се релативно близу една до друга гледано од наша перспектива.

Фотографијата е направена при последното теренско набљудување минатиот викенд.

Начин на фотографирање: 15х5мин екс, (1ч.15мин), Celestron EDGE HD 8″ 2032mm, f-10.

Фотографи: Александар Алексов и Мартин Стојановски

Сподели.