Browsing: мисија

Вести Филе се јави дома по осми пат

Најголемата европска роботизирана лабораторија Филе (Philae), движејќи се кон Сонцето на кометата 67П Чуриумов-Герасименко (67P/Churyumov-Gerasimenko)…

1 7 8 9 10 11 12