Browsing: астрофотографија

Блог
0

Веќе одамна планирав да отидам некаде на тромеѓето помеѓу Македонија, Србија и Бугарија. На едно…

Блог
0

На фотографијата погоре е прикажано ѕвезденото јато и рефлексиона маглина Плејади (М45) во соѕвездието Бик.…

Блог
0

Скопското астрономско друштво (САД) организира изложба на астрофотографија насловена „Небото над Македонија“. Изложбата ќе биде…

Блог
0

На 10.08.2014 излеговме да ја сликаме Месечината во најблиската точка (перигеј) во однос на Земјата,…