Ги сликавме Плејадите

0
Ги сликавме Плејадите

Плејадите (М45) во соѕвездието Бик. Авторски права: Мартин Стојановски; Обработка: Astro Makquenovi

На фотографијата погоре е прикажано ѕвезденото јато и рефлексиона маглина Плејади (М45) во соѕвездието Бик. Многу од луѓето ова јато го мешаат со соѕвездието Мала Мечка.

Астро-фотографијата е направена на следниот начин:

Експозиција: 18х5 минути (вкупно 1:30 минути) на ISO 1600
Телескоп: Skopos APO f-7, Lacerta MGEN Autoguider
Moнтажа: Celestron CGEM

Сподели.