Започнавме со курсот по астрономија за деца

0

На првиот час од курсот за астрономија наменет за деца ги запознавме со поимите на ѕвезди и соѕвездија. Преку интерактивни активности научија кои се, но и како изгледаат некои од попознатите соѕвездија на нашето ноќно небо. Покрај тоа, зборувавме за различните типови на ѕвезди, карактеристиките како и нивната еволуција, од настанокот па сè до крајот на нивниот животен век.

Работната атмосфера од ова предавање е доловена низ следните фотографии:

кд 01

кд02

кд03

кд05

кд06

кд07

кд08

кд09

кд10

Фотографии: Моника Тодевска

Сподели.