Browsing: Сатурн

Планети оваа слика која ги претставува вистинските бои на Сатурн е композитна фотографија направена од Војаџер 2 на 4 август 1981 година на оддалеченост од 21 км од траекторијата на леталото. Од лева страна се забележуваат трите ледени месечини на Сатурн.
0

Сатурн е шестата планета од Сонцето, орбитира на околу 10 астрономски eдиници од Сонцето и…