Browsing: Rosetta

Вести Филе се јави дома по осми пат

Најголемата европска роботизирана лабораторија Филе (Philae), движејќи се кон Сонцето на кометата 67П Чуриумов-Герасименко (67P/Churyumov-Gerasimenko)…

Вести

Користејќи ги деталните информации кои “Розета” ги собра во соживот со кометата “Чурјумов – Герасименко”…