Browsing: комета

Вести Филе се јави дома по осми пат

Најголемата европска роботизирана лабораторија Филе (Philae), движејќи се кон Сонцето на кометата 67П Чуриумов-Герасименко (67P/Churyumov-Gerasimenko)…

Блог

Некаде во средината на јануари кометата C 2014 Q2 Lovejoy беше најблиску до Земјата и…

Блог

Веќе одамна планирав да отидам некаде на тромеѓето помеѓу Македонија, Србија и Бугарија. На едно…