Browsing: Вести

Вести
Жариште на силни космички зраци

Опсерваторијата во Универзитетот во Јута пронајде „жариште“ под соѕвездието Голема Мечка кое оддава непропорционален број на највисокоенергетските космички зраци. Откривањето нè…

Вести
Откриен е нов тип на егзопланети

До сега, планетите беа класифицирани во две категории и тоа: карпести планети и гасовити џинови. Сепак, истражувачите од Харвард-Смитсоновиот центар…

1 101 102 103 104 105 115