Browsing: Космологија

Вести
0
Што се гравитациски бранови?

Веројатно најголемата научна приказна на годината, а и најзасрамувачкото избрзување со заклучоци, беше откривањето на докази за гравитациски бранови од…

Астроучилница
0
Космологија

Во 1514 римскиот папа го замолил полскиот астроном Никола Коперник да го реформира календарот. Коперник се согласил со тоа и…