Најпознатите вселенски фотографии се всушност црно-бели

0

Вселенскиот телескоп Хабл може да сними само црно-бели фотографии. Но, преку анализа на брановата должина на светлината која ја емитуваат различни елементи во Вселената, овој човек може да претвори досадна фотографија од нашиот Универзум во шарено ремек-дело кое ние ќе го обожаваме.

Погледнете го процесот на изработка на најпознатите фотографии на Хабл на видеото подолу.

Превод: Софија Спировска

Извор: National Geographic

Сподели.