Дифузно-рефлексионата маглина М78

0

М78 е дифузно-рефлексиона маглина која што се наоѓа во соѕвездието Орион. Taa заедно со уште неколку околни маглини е дел од Орионовиот молекуларен облак. Фотографијата е направена на 09 ноември при едно од нашите теренски набљудувања.

М-78

Дифузно-рефлексиона маглина М78

Користена опрема:
– Телескоп – Celestron EDGE HD 8″
– Монтажа – Celestron CGEM
– Камера – Canon 20D модифициран
– Водење – Lacerta MGEN autoguider
– 4×5мин експозиции ISO 800 + 1х5мин ISO 3200, f-10, 2032mm

Сподели.