Browsing: Ѕвезди

Ѕвезди
Ѕвездени јата

Кога би можеле да патувате низ најдалечните пространства во Универзумот, најверојатно би ја загубиле трагата на поединечните ѕвезди, и би…

Ѕвезди
Двојни ѕвезди

Двојна ѕвезда претставува систем кој што е составен од две ѕвезди кои под дејство на своите гравитациони сили орбитираат околу…

Ѕвезди
Ѕвезди

Што ќе се случи со ѕвездата после фазата во главната низа, определено е од нејзината маса. Ѕвездичките, како нашето Сонце,…