Browsing: Планети

Планети
Земја

На луѓето им требало време да сфатат и да се помират со фактот дека Земјата не е ништо друго само…

Планети
Венера

Ако се суди според големината, Венера слободно може да се нарече сестра на Земјата. Ниедно тело во Сончевиот Систем нема…

Планети
Меркур

Меркур е најблиската планета до Сонцето. Неговата орбита има изразен елипсоиден облик. Кога се наоѓа во точката кога е најблиску…

Планети
Планети

Орбитите на сите планети се елипси со Сонцето во едниот од фокусите. Кај сите планети елипсите речиси се кружници, освен…