Речник

Речник на поими кои се користат за тела во Сончевиот систем.

a | b | c | d | e | f | g | h | i | j | k | l | m | n | o | p | r | s | t | u | y
Reset list
Sao -  Сао, сателит на Нептун
Setebos -  Сетебос, сателит на Уран
Siarnaq -  Сиарнак, сателит на Сатурн
Sinope -  Синопа, сателит на Јупитер
Skathi -  Скади, сателит на Сатурн
Skoll -  Скол, сателит на Сатурн
Sponde -  Спонда, сателит на Јупитер
Stephano -  Стефано, сателит на Уран
Styx -  Стикс, сателит на Плутон
Surtur -  Суртур, сателит на Сатурн
Suttungr -  Сутунг, сателит на Сатурн
Sycorax -  Сикоракса, сателит на Уран