Browsing: Уран

Планети Оваа слика од Уран е композиција од повеќе фотографии кои се добиени на 17 јануари 1986 од камерата на Војаџер 2.
0

Уран е седмата планета по одалеченост од Сонцето, а трета по големина. Toj спаѓа во…