Browsing: САД

Блог Астрокамп Отешево 2015
0

Со почетокот на месец август, Скопското Астрономско Друштво секоја година интензивно се подготвува за годишниот…

Блог Маглината М42, попозната како Орионовата маглина. Сликата е комбинација од 34 експозиции, на ISO 1600, 2 минути за секоја експозиција. Обработката е направена во PixInsight.
0

Веќе одамна планирав да отидам некаде на тромеѓето помеѓу Македонија, Србија и Бугарија. На едно…

Блог среќни празници
0

Скопско астрономско друштво ви посакува среќни празници и многу убави мигови во наредната 2015 година!…

Блог plakat_web
0

Скопското астрономско друштво (САД) организира изложба на астрофотографија насловена „Небото над Македонија“. Изложбата ќе биде…

1 2