Browsing: Плејади

Блог Авторски права: Мартин Стојановски; oбработка: Astro Makquenovi
0

На фотографијата погоре е прикажано ѕвезденото јато и рефлексиона маглина Плејади (М45) во соѕвездието Бик.…

Ѕвезди otvoreni-zvezdeni-jata-2
0

Кога би можеле да патувате низ најдалечните пространства во Универзумот, најверојатно би ја загубиле трагата…