Browsing: набљудување

Вести Време е за Марс
0

Земјата го обиколува Сонцето за 365 денови (и неколку часа). На Марс му е потребно…

Блог Маглината М42, попозната како Орионовата маглина. Сликата е комбинација од 34 експозиции, на ISO 1600, 2 минути за секоја експозиција. Обработката е направена во PixInsight.
0

Веќе одамна планирав да отидам некаде на тромеѓето помеѓу Македонија, Србија и Бугарија. На едно…