Browsing: Јупитер

Вести Заслуги: NASA/JPL-Caltech/SETI Institute
0

Европа е заоблена коцка мраз што е делумно стопена. Всушност ако пробаме да ја протресеме…

Планети Слика од Јупитер направена од Војаџер во 1979 г.
0

Јупитер е петтата планета од Сонцето и убедливо најголемата. Тој е повеќе од двојно помасивен…