Browsing: Хаумеа

Џуџести планети Претпоставка за изгледот на Хаумеа, заедно со нејзините 2 месечини Хиака и Намака
0

Оваа џуџеста планета припадник на Кајперовиот појас е четвртата по големина џуџеста планета. Откриена е…